De randstad komt eraan; Ondernemers over de kwaliteit van de leefomgeving in de West-Betuwe. | Land Portal

Informations sur la ressource

Date of publication: 
décembre 1999
Resource Language: 
ISBN / Resource ID: 
NARCIS:wur:oai:library.wur.nl:wurpubs/337752
Copyright details: 
Open Access, this refers to access without restrictions, and without financial incentives. Access to the resource is gained directly, without any obstacles. From info:eu-repo/semantics/openAccess

Een verkennend onderzoek naar de waardering van de kwaliteit van de leefomgeving door ondernemers in de groene ruimte van de West-Betuwe. Naast een literatuurstudie zijn sleutelfiguren geraadpleegd en interviews gehouden onder ondernemers. Het doel van de interviews was om helder te krijgen waarom ondernemers zich in de groene ruimte van de West-Betuwe hebben gevestigd en welke opvattingen ondernemers hebben over de kwaliteit van hun woon- en werkomgeving. Slechts een deel van ondernemers heeft de huidige locatie gekozen op basis van factoren relevant voor het bedrijf. Veel vaker was er sprake van een historische binding met de locatie, dan wel wilde men graag in de regio (blijven) wonen. Een groene omgeving is alleen voor ondernemers met ruimte-extensieve activiteiten (landbouw en recreatie) van wezenlijk belang. Voor de ruimte-intensieve bedrijven (nijverheid en zakelijke dienstverlening) speelt bij de locatiekeuze eerder de centrale ligging. Ondernemers die lang geleden in de regio zijn gevestigd, zijn negatiever over de gevolgen van urbanisatie dan de nieuwkomers die inspelen op de groeiende vraag naar groen, ruimte en rust. Ondernemers steunen het beleid ten aanzien van het buitengebied, maar verschillen van mening of het gemeentelijk beleid genoeg inspeelt op de ontwikkelingen in de groene ruimte.

Auteurs et éditeurs

Author(s), editor(s), contributor(s): 

Elbersen, B.S.
Jokovi, E.M.
Overbeek, M.M.M.

Publisher(s): 

Wageningen Economic Research (WER), formerly Landbouw-Economisch Instituut (LEI) Wageningen UR, is one of the research institutes of Wageningen University and Research Centre (WUR). Within the Netherlands and Belgium, WER is the leading institute for social-economic research in the fields of agriculture, horticulture and fisheries, the management of rural areas, the agricultural sector and the production and consumption of food.

Fournisseur de données

National Academic Research and Collaborations Information System (NARCIS) is the main Dutch national portal for those looking for information about researchers and their work. NARCIS aggregates data from around 30 institutional repositories. Besides researchers, NARCIS is also used by students, journalists and people working in educational and government institutions as well as the business sector.

 

Concentration géographique

Partagez cette page